PRAJITURA CARE SE SEPARA IN STRATURI

pc310184

8 OUA,un unt sau o margarina ,un litru de lapte

400g zahar ,14 linguri de faina ,5 plicuri vanilie sau esenta dupa gust

Este o reteta foarte simpla si senzationala ! Eu amestec un pachet de unt sau o margarina Rama cu 400 g zahar. Apoi in aceasi compozitie amestec galbenusurile de la 8 oua si 5 pliculete de vanilie sau esenta. Compozitia se suptiaza cu un litru de lapte rece si dupa ce se amesteca se mai adauga 14 linguri de faina amestecand incet .
Albusurile ramase de la cele 8 oua se bat cu mixerul si apoi se incorporeaza aceasta spuma bine batuta cu prima compozitie amestecand usor de jos in sus. Totul se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si apoi faina sau intr-un vas de yena la fel bine tapetat .Se baga la foc mediu in cuptor si este gata in 45 de minute la foc mic timp in care se separa perfect in trei straturi vizibile daca vasul este de yena.

3 comentarii »

  1. […] The busiest day of the year was April 2nd with 441 views. The most popular post that day was PRAJITURA CARE SE SEPARA IN STRATURI. […]

  2. Folositi UNT si nu margarina, diferenta este imensa ca si gust si finete a texturii.

    • autor said

      ai dreptate si in orice reteta untul face diferenta:)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: