tiramisu

4 oua, 200 g smantana grasa 25% grasime sau 200 g mascarpone (eu am facut cu smantatana si a iesit super), 2 plicuri praf de frisca dr oetker , 5 plicuri vanilie, o esenta de rom, un pachet cu 400 g piscoturi, 3 plicuri de nes , 7 linguri de zahar, 3 lingurite cacao

Cele 4 galbenuse se freaca cu cele 7 linguri de zahar si cele 5 plicuri de zahar vanilat cu mixerul. Dupa ce zaharul s-a diluat se adauga smantana si se mai amesteca putin.In alt castron se freaca albusele cu mixerul si cand a crescut spuma se adauga cele doua prafuri de frisca si se mai mixseaza putin. In final se amesteca cele doua compozitii diferite intr-una singura adica spuma alba se adauga peste galbenusele batute cu smantana si se mai amesteca putin cu o lingurita de nes. Se ia alt caston cu doua cani de apa si restul de nes diluat plus zahar si esenta de rom aceasta fiind cafeaua in care se vor inmuia piscoturile si pe o parte si pe alta inainte de a le pune in tava . Se alterneza in tava un strat de piscoturi inmuiate in cafea si un strat de crema ultimul strat de crema se stropeste cu o strecuratoare cu pudra de cacao. Atentie piscoturile se inmoaie doar cateva secunde in cafea pt a nu devenii foarte moi. Se acopera si se lasa la frigider cateva ore .

p41800221
p4180024
p4180025
p4180035
p4190014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: