SOMON CU CARTOFI NATUR SI ZAZIKI

INGREDIENTE: 4 FILEURI DE SOMON, 500g CARTOFI CURATATI, SOS ZAZIKI FACUT IN CASA ( iaurt,2 catei usturoi, ulei, castraveti proaspeti rasi , piper, uneori marar verde ) o legatura patrunjel acesta pt cartofii natur.

Pentru mine e cel mai gustos mod de a gati somonul . Se iau fileurile de somon spalate si sterse putin de apa cu un servetel si se condimenteaza cu sare si piper si se lasa acoperite in frigider jumatate de ora .
In acest timp se fierb cartofii curatati si taiati bucati in apa cu sare .
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se aseaza incet pestele la prajit 3 minute pe fiecare parte si se scoate . Cartofii se scurg dupa fierbere si se asezoneaza cu patrunjel proaspat tocat si ulei sau unt proaspat dupa preferinta.
Somonul se serveste apoi cu un sos de zaziki (iaurt, usturoi, ulei, castraveti proaspeti rasi si piper), alaturi de carofii natur .

P7190083

P7190067

P7190077

P7190079

3 comentarii »

  1. ramona szilagyi said

    tare buna mancare mai gatisi tu lidie tu

    • autor said

      da mai flory gateam pe vremuri ca uite nu am mai pus retete din 2010 daca nu mi-ai dat nici un comment pana acum…………………..

    • autor said

      te pup1

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: